Dobbelt så mange søkte ungdomsmidlar: - Det er et stort behov for møteplassar for barn og unge

Leiaren i Ungdomspanelet, Niels Adon Leenders, trur doblinga i talet på søkarar til ungdomsmidlar er eit uttrykk for eit tydeleg ønske frå ungdomar i Møre og Romsdal.

Stranda folkebibliotek, Geiranger Ungdomsklubb, Hustadvika Speidergruppe og Vanylven ungdomsråd er blant dei fekk støtte i denne søknadsrunden.

Kvart år deler ungdomspanelet ut 250.000 kroner til utstyr eller aktivitetar for ungdom kvart år, fordelt på to søknadsrundar. I desember fekk ungdomspanelet inn 51 søknadar om midlar, noko som er ei dobling frå april.

- Det er svært mange søkarar i år. Kva grunnen er kan vere vanskeleg å seie, men det viser i alle fall det vi allereie veit: at det er et stort behov for møteplassar og aktivitetar for barn og unge, og at frivilligheita, kommunane og andre bør få litt ekstra hjelp for å kunne tilby dette, seier Niels Adon Leenders, leiar i ungdomspanelet.

Midlane er fordelt slik:

Søkar AktivitetBevilga:
Stranda folkebibliotekInnkjøp av symaskinar og utstyr for gjennomføring av kurs i redesign for barn og unge (12-18 år)20 960
Sæbø DampskipsekspedisjonLågterskel møteplassar20 000
Valfaget innsats for andre 9. trinn ved Ørsta ungdoUtstyrsmidlar til ulike aktivitetar kvart år framover18 038
Hareid kommuneInnkjøp til fritids/ungdomsklubb15 000
Geiranger UngdomsklubbSøknad Ungdomsmidlane - Geiranger Ungdomsklubb10 000
HUSTADVIKA EIDE SPEIDERGRUPPERekruttere flere barn med særskilte behov6 000
Gjemnes kommuneInnkjøp av ny tv til ungdomsklubben i kommunen7 002
Herøy ungdomsrådFelles opplæringsdag for ungdomsråda frå Sjustjerna + Sula12 000
Sula UngdomsrådDekning av reiseutgifter til Fosnavåg i forbindelse med samlinga Sjustjerna.5 500
Vanylven ungdomsrådSøknad om midlar til transport til fellessamling5 000
Sande kommune MRReiseeutlegg for leige av buss til samla ungdomsrådsdag med alle i Sjustjerna og Sula3 000
Hareid kommuneDekt reise i forbindelse med samling for ungdomsråda på søre Sunnmøre, Sjustjerna2 500
Sum: 125 000

Ny sjanse

- Det har vore mange gode søknadar denne gangen også, og det har vore tøffe diskusjonar og prioriteringar i behandlinga før vi kom fram til kven som skulle få midlar. Spesielt sunnmøringane har skrive mange søknadar, so vi  håper vi får fleire søknadar frå Romsdal og Nordmøre i april. Vi ser fram til å sjå korleis ungdomsmidlane blir brukt i fylket, og håper at dei som ikkje fekk tildelingar denne gangen prøver på nytt neste gang, seier Leenders.

Skal bidra til engasjement

Ungdomsmidlane går til prosjekt som bidrar til engasjement og aktivitetar blant ungdom. For å få støtte, må prosjekta kunne samle ungdom, vere ope for alle og gi positive effektar over tid. Det går an å søke om både støtte til utstyr og til arrangement.

Ungdomspanelet er arbeidsutvalet til ungdommens fylkesting. Fordeling av ungdomsmidlane er ei av sakene dei behandlar.

Kontaktpersonar for ungdomspanelet:

Niels Adon Leenders, leiar, telefon 465 31 978

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.