Ber helseføretaket skjerme det psykiske helsetilbodet

Eit einstemmig fylkesutval ber Helse Møre og Romsdal skjerme det psykiske helsetilbudet for kutt.

Her er uttalen, som blei vedtatt tysdag:

«Møre og Romsdal fylkeskommune er uroa over at Helse Møre og Romsdal HF vil kutte 10 mill.  innan psykisk helse. Behovet for psykisk helsehjelp er aukande i samfunnet, og Møre og Romsdal er dessverre eit av fylka med lengst ventetid for barn og unge i landet. Ventetida er og lang i voksenpsykiatrien. Eit kutt på 10 mill. vil ramme denne utsatte pasientgruppa hardt. Fylkesutvalet vil sterkt oppmode Helse Møre og Romsdal til å skjerme det psykiske helsetilbodet for kutt.

Fylkesutvalet viser til nysalderinga av statsbudsjettet der Helse Midt-Norge RHF får ei auke med kr. 357,6 mill., og ber om at deler av dette må komme det psykiske helsetilbodet til gode.»

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.